Jontes infosidor
Krångliga saker enkelt beskrivet.
www.nissestark.se/faq
Allmänt om oss

Välkommen
Många är vi som undrar hur det här med datorn fungerar. Här har svarar vi på de vanligaste frågorna! På högersidan hittar du våra olika ämnen.

Skicka gärna feedback på sidorna så vi får möjlighet att förbättra innehållet!


Vem är det som skriver?
John Eriksson heter jag, jobbat som IT-konsult i åtta år. Mitt jobb bestod av att se till att små företag (1-30 anställda) har en fungerande arbetsmiljö att arbeta i. Det inkluderar planering, finansiering, installation och drift av arbetsmiljöer inom IT. Det kan även vara garantiarbeten, dataräddning, telefonsupport och rådgivning (både teknisk och strategisk) inför projekt. Både preventiv vård och panik för att produktionen ska levereras imorgon.

Jag har även i skrivit datarelaterade artiklar för ett community som hette MacNytt 2000-2007.

Under mina år har jag träffat många människor och många undrar samma saker. Därför har jag sammanställt de vanligaste svaren på dessa sidor. I år har jag slutat för att uppsöka nya spännande utmaningar.


Varför skriver du allt det här?
När man för andra gången den här veckan försöker förklara för någon kund varför 5 års privata bilder, bokföring eller kundregister är borta så börjar man ju att fundera om man inte kan göra någonting för att förhindra det innan olyckan är framme. Datorer kommer alltid gå sönder och bli stulna, men det behöver inte alls bli en bitter eftersmak om man är förberedd. Sen blev backup-delen så uppskattad att jag skrev vidare. Dessutom lär jag mig att framställa oerhört tekniska saker på ett sätt som man förhoppningsvis kan förstå även om man inte jobbar med datorer hela dagarna.


Tjänar du några pengar på det här?
Inte en enda krona, nej. Jag tycker det är viktigt att veta att information kan serveras sakligt utan att ha en ekonomisk tanke bakom. Det ger mer förtroende för texten. Jag försöker inte kränga onödiga prylar, jag vill sprida kunskap.

Senast uppdaterad: 2012-10-18

Andra hjälpämnenInnehåll på den här sidan

Välkommen

Vem är det som skriver?

Varför skriver du allt det här?

Tjänar du några pengar på det här?

Skicka feedback på den här sidan

Feedback på innehållet

Hur var innehållet på den här sidan för dig?
Till stor hjälp
Lite nyttig
Inte användbar


Kommentarer:
Vill du ha svar, använd maillänken nedan.
Detta används endast för statistiska ändamål.

Maila oss